Redaktionschef: De unge mødre er ikke reality-TV

Ifølge en redaktionschef på ’De unge mødre’ er programmet ikke reality-Tv, men en reportageserie. Et interview med 2 tidligere medvirkende sætter spørgsmålstegn ved den påstand.

 

Det er en reportageserie

De unge mødre er ifølge tvtid.dk den længst kørende reportageserie på dansk TV nogensinde. Selvom programmet oftest kategoriseres som reality, siger en redaktionschef, at programmet ikke hører ind under kategorien. Ifølge redaktionschefen er ’De unge mødre’ en reportageserie.

Det samme fortæller Kaare Sand, manden bag reportageserien, i et interview for reality portalen. Han tilføjer at Reality er opdigtet tv virkelighed, hvor man tager en gruppe mennesker og putter dem ind i en ramme, som producenterne af tv serien laver. Programmer som ‘Paradise Hotel’, ‘Big Brother’ og ‘Divaer i Junglen’ er eksempler på reality. Inden for rammen laver man en masse fælder, opgaver, udstemninger med deltagerne og til sidst er der typisk en deltager tilbage, forklarer han.

Reality-gameshow

Men er det i virkeligheden ikke en beskrivelse på et reality game-show? Her samles deltagerne et isoleret og ofte eksotisk sted, hvor de udsættes for en række udfordringer, under ekstreme vilkår. Under programmet er der udstemninger, så der til sidst er en deltager tilbage.

Reportageserie eller reality-TV

Reality-tv er en ofte følelsesmæssig og dramatisk iscenesættelse, der blander fiktion med virkelighed. Der er mange forskellige genrer inden for reality-tv, og derfor bidrager programmerne også med noget forskelligt. Nogle er primært underholdning, hvor seerne som en flue på væggen får et kig ind i kendtes eller almindelig menneskers privat liv ligesom i de unge mødre. En reportage hører ind under informationsgenren, hvilket indebærer, at en reportage skal indeholde fakta og være objektiv. Derfor kan ’De unge mødre’ ikke både være en reportageserie og et reality-program, da reality blander fiktion med virkeligheden.

Over en mail fortæller Lena Lee Skibye, Redaktionschef på ’De Unge Mødre’, at programmet ikke er et reality-program, da de ikke går ind, og laver om på mødrenes virkelighed, men derimod følger mødrenes liv på deres præmisser.

En anden vinkel

Men ifølge Peter og Kathrina, tidligere medvirkende i ’De unge Mødre’, som over en mail fortæller, at de er blevet bedt om at gå igennem den samme dør 5-6 gange, hvilket godt kunne virke kunstigt. Derudover er det sket op til flere gange, at der er blevet filmet efterladenskaber, i form af kaffekopper, colaflasker med mere fra tilrettelæggere og fotografer, så der nogle gange har set mere rodet ud end nødvendigt. De tilføjer dog, at de langt hen ad vejen sagtens kan genkende sig selv.

”Der er tit blevet filmet junk og lignede, men det er sjovt, når Sand Tv har betalt aftensmaden” Lyder det fra Peter og Kathrina

Kristine Højlund, som ofte ser de unge mødre, har udtalt, at det til tider er en helt anden historie, man hører, end den man ser.

”Et eksempel kunne være, en ung mor som går, og snakker om at skifte bleer, imens fotografen filmer på et askebæger fyldt med skoddet cigaretter.” lyder det fra Kristine Højlund.

Spor af fiktion

Det kan godt være, at intentionen med ’De unge mødre’ er at lave en reportageserie, men når tilrettelæggere efterlader kaffekopper og colaflasker for at få det til at se mere rodet ud, må man stille spørgsmålstegn ved, hvor vidt det er et reality-program eller en reportage serie.

Fotograf: Julius Donslund

Fotograf: Julius Donslund


Tagged: ,'Redaktionschef: De unge mødre er ikke reality-TV' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners. Old Paper by ThunderThemes.net