Leder om eskapisme

 Redaktionen mener

En eskapist er en person, der flygter fra virkeligheden ind i en fiktiv verden. Her på redaktionen vil vi gerne undersøge det drømmeunivers, som de fleste mennesker nok bevæger sig i ind imellem. Et citat fra C.S. Lewis siger, at “modsætningen til eskapisten er fangevogteren”. Han forstår altså eskapisme positivt, fordi man skal turde drømme om noget bedre, end den virkelighed, man befinder sig i. En eskapist kan være mange ting, nogle eskapister lever sig ind i en verden, hvor de styrer deres fiktive figur. Fx hvis man lever sig ind i sin figur fra World of Warcraft eller diverse managerspil på nettet, hvor personerne findes i virkeligheden. Det kan også være i den virkelige verden som rollespiller, hvor du lever dig ind i rollen som en ork eller en elver. Man kan sige, at de er drømmere på dagsbasis. Lidt ligesom i Narnia, hvor børnene kommer ind i en anden magisk, fiktiv, men fantastisk verden, hvor voksne ikke kan komme ind, fordi de ikke længere har fantasien til at drømme sig ind i den fiktive verden. Realister kan altså ikke komme ind i eskapisternes fiktive verden, fordi de ikke kan forstå den. Derimod er eskapisternes problem, at de ikke altid kan skelne mellem det fiktive og det virkelige. Den grænse er vi her på redaktionen interesseret i at undersøge. Vi tror, at eskapisten tager spor fra den fiktive verden til den virkelige verden, og de spor vil vi gerne forfølge. Men det er også blevet tydeligt for os, at vi alle bevæger os i spændingsfeltet imellem virkelighed og fiktion – hver eneste dag. Nogle af os dagdrømmer, nogle flygter fra et ansvar eller et hårdt liv, nogle tror at virkeligheden er mere, end det vi lige kan få øje på. De spor har vi sat os for at forfølge.


Tagged: ,'Leder om eskapisme' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners. Old Paper by ThunderThemes.net