Om at have ‘License to kill’

                                                                                  

Har du nogensinde tænkt over, hvor latterligt det er at sammenligne fiktion med virkelighed.

 

At sammenligne James Bond med en rigtig agent kan være meget sjovt, lidt absurd, men meget sjovt. Men de ting, du ser i de dramatiserede Hollywood-film kan umuligt være sande.

“Licens til at dræbe”

De ting, vi ser James Bond gøre og sige, kan umuligt være sande. For eksempel at have ” licens til at dræbe ”. Der er ikke noget, der hedder  ” licens til at dræbe ”. Faktisk skal rigtige MI6-agenter følge de britiske love, så selv hvis du var en agent ansat af regeringen, ville du komme i fængsel, hvis du dræbte en uskyldig. En hemmelig agents opgave er at indsamle oplysninger, ikke at myrde mennesker.

“Papirarbejde”

I James Bond-filmene ser du ham aldrig sidde bag et skrivebord, begravet i papirarbejde. Han er altid ude at forårsage problemer eller dræbe mennesker. En normal agent ville blive nødt til at gøre papirarbejde, både før og efter at gå i felten.

” Aldrig at blive fyret ”

Når han er forbudt at gå i felten og gør det, og han oveni det ignorerer sine ordrer, virker det sådan lidt halvdumt, at han ikke bliver fyret. Hvis han var en realistisk agent, ville han blive fyret på stedet for at tale imod sin chef og gå direkte imod ordre.

” Spontant, konstant garderobe skift ”

Tilsyneladende kan han springe fra bygning til bygning og kæmpe mod superskurke iført et skræddersyet jakkesæt. Ingen ville kunne gøre det, også selv om de forsøgte. Det er varmt nok bare at køre i et dyrt jakkesæt, så at springe fra bygning til bygning i et jakkesæt virker bare sådan lidt for usandsynligt, ikke?

”Casanova”

Giacomo blev kendt for at knalde til højre og venstre, have kvinder faldende for hans fødder, og derfor kan man vel godt sige, at James Bond er en moderne Casanova. For som du ser i filmene, har han sex med næsten enhver kvinde, han møder. En normal agent skal falde ind i mængden, være så normal som overhovedet muligt. Man kan ikke rigtig sige at en lady-killer i sine midt-fyrre passer mega godt ind.

” At skyde en helikopter ned med en lille pistol ”

Hvis vi virkelig skal til at kigge på, hvor urealistisk de her film er, kan vi i slutningen af den nye 007 film se det. Her præsterer James Bond at slippe ud af en gigantisk eksplosion og derefter skyde en helikopter ned ved hjælp af en meget lille pistol midt om natten, hvilket er logisk umuligt.

Så for at lave en lille opsummering, så er James Bond åbenbart en ustoppelig agent, med dårlige chefer, minus papirarbejde, spontane garderobeskift, ufattelige scoretricks og det sygeste night-vision.


Tagged: ,'Om at have ‘License to kill’' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners. Old Paper by ThunderThemes.net