Glædesspreder i en trist hverdag

Her er de to fine hospitalsklovne. PP til venstre og Trudi til højre.

Her er de to fine hospitalsklovne. PP til venstre og Trudi til højre.

I en hverdag hvor alt måske virker lidt gråt, er de to hospitalsklovne, PP og Trudi, en smule lys. De spreder smil og latter blandt både voksne og børn.

Turen starter ved hovedindgangen, ved indgang 6. Der er lyst med hvide vægge og store vinduer. Der sidder to receptionister ved receptionsskranken og snakker stille om deres dag. En ældre, lidt ranglet herre ruller målrettet forbi på et motordrevet køretøj. Flere mennesker går stille rundt, og der er ikke rigtig nogle lyde, ud over lyden af maskiner og de to kvindelige receptionister.

Festlige outfits

Ind kommer Trudi gående, beklædt i en farverig, rød polkaprikket kjole og lilla gamacher. På hendes fødder er der et par skinnende grønne støvler, som senere oplyses er lavet i Tenerife. Trudis kinder er malet friskt røde, og på hendes hårbånd er der en lille gummiand. Hun går i et rask tempo mod kældrene til omklædningsrummene, hvor PP er ved at komme i kostumet. PP’s karrygule gamacher står i stærk kontrast til den sortprikkede, pink kjole med stort rødt tyl. I hendes pjuskede, opsatte hår er der en stor, pink sløjfe og på hendes venstre fod er der en grå sok.

Den bedste del ved jobbet, meddeler Trudi, er at:

“Man gør en forskel. At vi på en måde kan give børnene en form for frikvarter og bare tale med dem om normale ting. Der er også dejligt, at vi har et godt samarbejde med sygeplejere og læger. Det går ligesom op i en større enhed, når vi alle samles om at hjælpe børnene på forskellige måder”.

PP påpeger også, at det for hende er at:

“Få lov til at hjælpe med, at børnenes hospitalsoplevelse ikke kun bliver skidt, men at der også er sjove stunder, specielt for dem, der er her i længere tid.”

De to smilende hospitalsklovne får hentet deres farverige el-cykel med en vogn på fronten. Fra styret hænger der grønne kvaster, og den skinnende sølvringeklokke bliver ivrigt brugt, da klovnene drager mod afdeling A-1 på Skejby Sygehus.

De ruller ind på en afdeling og efterlader smilende sygeplejere efter sig. Inde på en stue ligger der en dreng med brunt hår og lyse øjne. Han ligger afslappet lænet tilbage på en hospitalsseng og er optaget af filmen “Find Nemo”, da de to smilende hospitalsklovne valser ind.

“Ej, jeg ved hvorfor han er så træt! Fordi han er tretten!” Udbryder den ene klovn, og drengen griner lidt. Trudi knækker bunden af hospitalssengen af.

“Ups! Ej den må far lige holde, så er det fikset”, smiler klovnene uskyldigt. Derefter bliver der uddelt high-fives, selv sygeplejeren får et.

Ukulele

Op på den hurtige cykel og turen går nu mod afdeling A-10. Ned af de lange gange syngende, og selv de voksne der passeres smiler underholdt, efter at klovnene kommer på afveje et par gange, hvor der flere gange bliver nævnt, at de altså stadig ikke kan finde rundt på det store hospital.

Da afdeling A-10 nås, går der ikke længe før børn og deres forældre flokkes rundt om de glade klovne. En ung pige meddeler, at hun snart skal i skole – det vil sige hospitalets skoleafdeling, og det bliver hurtigt aftalt, at PP og Trudi skal give hende et lift.

En lille dreng, ikke ældre end et år, følger fascineret efter de mange sæbebobler, der bliver pustet ud foran ham, og smilene dukker op på alles ansigter, da ukulelen bliver hevet frem. Snart bliver der let og legende sunget en sang om sæbebobler.

“Vi puster sæbebobler. Røde, grønne og blå.”

Hospitals-taxi

Efter det hyggelige møde i “Dagligstuen”, hvor der bliver diskuteret, hvilke pizza-toppings, der bare ikke må komme på pizzaen, bliver det så tid et lift til skoleafdelingen. Trudi åbner døren vidt op og bliver så lidt rød i ansigtet, da der er mennesker derinde. Da klovnene og den ivrige elev går ind i ‘klasseværelset’, giver Hr. Lærer selvfølgelig lige en lille opvisning med ukulelen.

Derefter er det så tilbage til afdeling A-10, og mens de to glædesspredere fortsætter ned af den lange gang, vinker de bagud med en farvelhilsen.
'Glædesspreder i en trist hverdag' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners. Old Paper by ThunderThemes.net