PORTRÆT: Flugten fra virkeligheden i en krigszone

Safa sidder i vinduet i sin klasse.

Safa sidder i vindueskarmen i sin klasse på Tranbjergskolen. (Foto: Zeinab Bazzi)

14 årige Safa fortæller om, hvordan hun er kommet til Danmark fra Syrien. Dengang var hun kun 13 år gammel. Hun sidder lige så stille med en lang mørkelilla trøje, og nogle gråsorte bukser, lidt foroverbøjet, og fortæller med en blanding af dansk og syrisk accent, hvad der skete på flugten, og selve turen til Danmark.

Safa kom til Danmark i 2014, det var hendes fars ven, der hjalp dem til Danmark. De havde lejet en chauffør, og det havde de betalt mange penge for. I Syrien var de en rig familie, men her i Danmark er de en hel normal familie, altså i forhold til økonomien. Safas familie have fået en menneskesmugler til at hjælpe dem med at komme til Danmark. De havde betalt ham en masse penge, så vil han kørte dem hele vejen til Danmark. De startede med at komme til Tyrkiet, også videre til Danmark. ” Det var en rigtig lang tur, omkring 6 dage,” fortæller Safa.

Hun fortæller, at hun har mistet mange både i krigen, men også på turen til Danmark. “Jeg har mistet min bedste ven, og min fars søskende, ” fortæller hun videre og kigger ned.

Lige nu bor Safa i Risskov i Århus. Det er hun rigtig glad for. Hun siger, at Danmark er et rigtig hyggeligt land. Hun startede med at bo i Odense, men hun gik jo i skole i Tranbjerg, så hun skulle flytte til Århus for at gå i skole. Hun går også i klub, hvor hun får hjælp med lektier og lærer bedre Dansk.
'PORTRÆT: Flugten fra virkeligheden i en krigszone' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners. Old Paper by ThunderThemes.net