Er det skørt at tale med dyr?

Fotograf: Rosa Nyborg

Fotograf: Rosa Nyborg Olesen

Klumme: Vi mennesker er bare vanvittige på hver vores måde. Nogle hater, andre stalker, og det helt tredje. Men dem, der i min verden er helt tossede, er de folk, der kommunikerer med deres kæledyr.

“Hvilken Værdi har det ,at  kommunikere med dyr?”

 

 

I 2014 deltog en amerikansk kvinde ved navn Echo med sin papegøje i tv-showet “America’s got talent”. Det helt specielle ved deres optræden var, at ord som Echo sagde, gentog papegøjen. Hun fortalte i introen, at hun har et stærkt forhold til sin papegøje, i forhold til hendes menneskelige omgivelser, og at hun kan være fri for sine følelser og irritationen i hendes hverdag. Jeg vil mene, at det er irrelevant at tale med sine dyr. Mest fordi at de ikke kan forstå dig, give råd eller slet ikke har nogen indflydelse på dit liv. Hvis det stod til mig, ville jeg aldrig kunne finde på at tale til et kæledyr, måske specielt fordi at jeg har fobi for dyr. Mest af alt vil jeg mene at telepati er noget vrøvl, og det er komplet urealistisk fra mit synspunkt, at katten kan svare på, om den er sulten. Folk er sikkert besat af opmærksomhed og lader, som om at de kan kommunikere med dyr, selvom de ikke rigtig kan. Jeg læste fornyligt en kommentar skrevet af Winnie M. inde på HesteGalleri.dk. Hun brokkede sig over, at hendes kæreste ikke kunne forstå hendes valg af at bruge telepati. Han mener, skrev hun, at det ikke er fornuftigt, han forstår ikke hendes beslutning, og var meget fornærmet over, at hun ville bruge penge på det. “Spild af penge”, “fjols!”, udtalte han sig. Da jeg læste det, var jeg enig med ham. Ja, det er noget vrøvl, men samtidig mener personer, at det hjælper dem. Jeg ser dog ikke nogen hjælp i det, du spilder bare dine penge på noget åndsvagt.

I en undersøgelse, som jeg har fortaget på Tranbjergskolen, om hvor mange der bruger telepati/snakker med deres kæledyr, for eksempel i hverdagen, eller har gjort det, spurgte jeg: “Er man skør, hvis man snakker med dyr?”. 10 ud af 13 elever mente, at det er skørt at tale med dyr, mens 3 andre mente, at det ikke er. Jeg er helt klart enig med de 10, der svarede ja. Men de, som har svaret nej, bruger telepati/snak med dyr, og mener det er hyggeligt, selvom nogle måske godt kan se, at det er lidt tosset.

Vi er vel bare alle sammen skøre på hver vores måde, og det må vi bare acceptere, selvom man ikke er enig.


Tagged: ,'Er det skørt at tale med dyr?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners. Old Paper by ThunderThemes.net